خرید سوغات به عنوان  یک یاد بود ، نقطه پایان سفر است  و اغلب با لذت  توام است .

گیلان ، این سرزمین  چهار فصل  که رودخانه  و کوه  و دشت  و جنگل  و دریا  را یکجا دارد ، مانده های  زمینی  و هوایی   و دریایی اش نیز فراوان  و سوغات آن متنوع  است ؛ محصولات کشاورزی  و دامی  و انواع  پرندگان  و ماهیان ، انواع میوه  و سبزی ، ترشی  و شیرینی ، صنایع دستی  از ابریشم  و چوب  و نی و ...، همه  و همه می تواند یادگار  سفر گیلان  باشد .

سوغات  گیلان  را به  دو دسته ی  عمومی  می توان  تقسیم کرد ؛ خوراکی ها  و صنایع  دستی .

در این کتاب  از پرداخت  به بحث های کلی  و مسائل پیچیده  پرهیز شده و تنها  به معرفی  کوتاهی از انواع  سوغات  اکتفا  شده است  و شعاع  کاربرد این موضوع  با معیارهای  موجود  در گیلان و مطابق  ذوق و سلیقه ی گیلانی   مورد  بررسی  قرار گرفته  است .

 

 

 
آشنایی با نویسنده کتاب:
محمد تقی  پور احمد جکتاجی  در سال 1326 در رشت به دنیا آمد  سال های کودکی  و تحصیلات ابتدایی  را در زادگاهش  گذراند  سپس  وارد مدرسه ی  عالی ترجمه  ی تهران شد  و در رشته ی  مترجمی زبان انگلیسی  فارغ التحصیل  گشت .

وی فعالیت  پژوهشی  خود را از سال 1350 با چاپ مقالاتی  در نشریات  مختلف آغاز  کرد  با نتشار  نشریه ی دامون  در سال 1358 وارد  عرصه ی روز نامه نگاری   شد  . سپس  از تیر ماه  سال  1371  نشریه ی  گیله  وا  را منتشر  کرد  که تا امروز  ادامه  دارد  و مهم ترین  نشریه   در  معرفی  فرهنگ  و تمدن  گیلان  به شمار  می رود  وی   در حوزه  های   کتاب  شناسی  ،  نسخه شناسی   ،  ترجمه   و تاریخ ،  تالیفاتی   چند  منتشر  کرده است  .  گرد آوری   6  جلد   از مجموعه  مقالات   گیلان نامه   و کتاب   افسانه  های   گیلان  از جمله  آثار  اوست  .

سر فصلها و مطالب این کتاب عبارتند از:

فصل اول:
خوراکی ها
برنج   
جوکول   
دوشاب برنج
وابیشته برنج
چای
زیتون
روغن زیتون
زیتون پرورده
صابون چوناقی  
بادام زمینی
 بادام سوخته
 شکر سرخ
 انواع پنیر
 کره محلی
سبزی معطر
درار یا دلار
سیر
سیر ترشی
سیر برگ
فلفل سبز
ترب
صیفی جات
خیار
تورش خیار
میوه ها
بادرنگ
ته بشقابی
پاتاوی
انار ترش
سیب ترش
اربه
خوج
آب خوج
شاه بلوط
آب کونوس
اخته
آلوچه
رب آلوچه
آب غوره
انواع مربا
انواع حلوا
دوشاب
خمس
رشته خوشکار
انواع خورشت ها
مرغ فسجان یا مرغ لاکو
ماهی فیبیج
کلوچه
کلوچه ی لاهیجان
کلوچه ی فومن
انواع نان
دیگر خوردنی ها
عسل
باقالی ها

فصل دوم :
صنایع دستی
فرآورده های ابریشمی
فرآورده های پشمی
انواع فرآورده های حصیری
بامبو
مروار
فرآورده های چوبی
قلیان کویی ( کدوی قلیانی )
صندوق بولاکی
فرآورده های سفالی
چموش
مکرومه

فصل سوم :
مظاهر طبیعی جان دار و بی جان
انواع ماهی
خاویار
مرغ و خروس
تخم مرغ محلی
تورنگ
پرندگان مهاجر
پرندگان خشک شده
زنگل

فصل چهارم :
وسایل آشپزخانه و حمام
ساطور تخته
تبجه
نکیار یا نمیار
گمج و نوخون
صابون کیسه
گیل سر شور

کتاب نامه
   
تصاویر
   
نمایه
   
چکیده ی انگلیسی


تاريخ : ۱۳٩۱/۱۱/۱٠ | ٧:۳۱ ‎ب.ظ | نويسنده : مریم دولت پناه شالمایی | نظرات ()

  • زاهدان سيتي
  • ايران سافت
  • کارت شارژ همراه اول